Pokud chcete o připravovaných akcích vědět jako první, sledujte náš Instagram.
V březnu máte možnost ochutnat v klubu Ambiente v Burzovním paláci nealkoholický koktejl z restaurace @stangl_official. Kombucha z dubové kůry, jahodový sirup a pěna z březové mízy macerovaná čerstvou bazalkou. Celé zaprášené bazalkovým prachem. Svěží, příjemně sladký a voňavý. 🍹
Zastavte se ochutnat. 👋
✏️ A rovnou si také zapište termín 21. března, kdy v klubu Ambiente proběhne pop-up restaurace Štangl, jehož součástí budou nejen fantastické nealkoholické koktejly. Začínáme v 16:00!
Spisovatel Lukáš Berný, historici, urbanisté, hospodští, lidé z Ambiente a informace, které v učebnicích nenajdete. Vydejte se s námi na místa, kde se píše hospodská historie.
V dalším díle se redaktoři podívali na zoubek Pražské šunce.
Víte, proč znají Pražskou šunku až v Číně? A jak se tahle česká specialita vlastně vyrábí? 🐷
Váží asi deset kilo, svůj původ má v pražské Celetné ulici a ví se o ní, že má ráda solnou lázeň. Kudy vede cesta od syrové kýty k plátku s křenem? Proč se její výroba přesunula do továrny? A kdo si střeží původní recepturu?
17minutový historický exkurz je k poslechu na platformách Spotify, Soundcloud, Google a Apple podcast.
Můžete číst, luštit a bavit se u piva, odnést si je domů nebo do nich zabalit tlačenku.
Je to na vás 🤎
A co v novém čísle najdete? Třeba:
👉 recept na sekanou
👉 rozhovor s výčepní Luckou z Hamburku
👉 5 věcí, které jste netušili o Pražské šunce
👉 sudoku
👉 spoustu zajímavostí, novinek a podpultovek
Noviny Štamgast vychází každý druhý měsíc. Více čtení najdete na blogu Jídlo a radost.
Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.