Prohlédněte si naše polední nabídky.

Kalendář akcí

Pokud chcete o připravovaných akcích vědět jako první, sledujte náš Instagram.

Vyrážíme do USA na Craft Brewers Conference! 🍺
21. až 24. 04. 2024
LokálCZ

Vyrážíme do USA na Craft Brewers Conference! 🍺

Neděle 21. 04.—24. 04. 2024

Na pečlivě ošetřeném pivu si v Ambiente zakládáme, proto pár z nás vyráží od 21. do 24. dubna do Las Vegas na pivní konferenci s názvem Craft Brewers Conference.

 

Co nás tam čeká? Budeme samozřejmě šířit osvětu o českém pivu, učit správně čepovat a na jeden večer z místního pivovaru uděláme pravou českou hospodu!

Pokud u toho chcete být s námi, sledujte nás na instagramových profilech: Institut PIVOPultDva kohouti a Lokál.

Lukáš Tomsa ze Dvou kohoutů dokonce pro tuto příležitost uvařil nové pivo – a to přímo v Americe. Jak to probíhalo, si přečtěte v rozhovoru na blogu Jídlo a radost.

Poslechněte si 6. díl podcastu Co dům dal – tentokrát o Marii B. Svobodové
03. 04. až 02. 05. 2024
Ambiente

Poslechněte si 6. díl podcastu Co dům dal – tentokrát o Marii B. Svobodové

Středa 03. 04.—02. 05. 2024

V dalším díle podcastu jsme vydali po stopách známé-neznámé Marie B. Svobodové! ❤️

 

Podle jejíž kuchařky vaří v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise. Střípky z Mariina života posbíral spisovatel Lukáš Berný a fenomén autorek v 19. století objasňuje historik Martin Franc.

Podcast najdete na platformách SpotifyGoogle podcastsApple podcast i Soundcloud.

Dubnové kurzy v UMu
01. až 30. 04. 2024
UM
UM-pop

Dubnové kurzy v UMu

Pondělí 01. 04.—30. 04. 2024

Nadcházející kurzy v UMu 💚

Přijďte se učit a inspirovat! Kurzy vedou zkušení profíci a jsou určeny všem, kdo hoří pro gastronomii.

Aktuální nabídku všech neobsazených, ale i obsazených kurzů naleznete na stránkách UMu

 

Degustace: Perspektiva Pinotu
20. 04. 2024
Vin de Marie

Degustace: Perspektiva Pinotu

Sobota 20. 04. 2024 14.00—17.00

Další z našich pravidelných degustací se koná v sobotu 20. 4. od 14:00! 🍷

Pinot Noir je jednou z nejzajímavějších odrůd, proto vám ji chceme představit z různých perspektiv – ať už se jedná o šumivé víno, klaret či porovnání Pinotu Noir z různých zemí a v blendu.

Jaká vína společně otevřeme?
Bourgeois Diaz – BD´N
Charlie Vinum Celebratum – Pinot Noir klaret 2021
Christian Tschida – Brutal 2021
La Maison Romane – Bourgogne rouge 2022
Petr Kočařík – Pinot Noir 2022
Domaine des Rouges Queues - Marange Vigne Blanche 2018

Více informací, včetně vstupenek naleznete ZDE.

Přijďte oslavit 5. narozeniny Lokálu Korunní 🎉
26. 04. 2024
Lokál Korunní

Přijďte oslavit 5. narozeniny Lokálu Korunní 🎉

Pátek 26. 04. 2024 17.00—23.00

Už 26. dubna vás zveme na velkolepou oslavu v Lokálu Korunní.

 

Začínáme v 17 hodin a zhruba o hodinu později budeme narážet soudek! Čeká vás spousta dobrého jídla a pivo poteče proudem. ❤️

Anemoia ve Štanglu - VYPRODÁNO
28. 04. 2024
Štangl

Anemoia ve Štanglu - VYPRODÁNO

Neděle 28. 04. 2024 15.00—22.00

Přijďte zažít jedinečnou Anemoiu ve Štanglu. ❤️

Jedinečný zážitek ve Štanglu na pop-upu michelinského šéfkuchaře z Londýna!

Neopakovatelná příležitost ochutnat umění Yiannise Mexise, head chefa londýnské michelinské restaurace Hide. Osmichodové degustační menu z lokálních i exotických surovin bude inspirované fenoménem Anemoia – neuchopitelným pocitem nostalgie k něčemu, co jste zatím nezažili. A přesně takový bude celý tento večer.

V ceně vstupenky je devítichodové degustační menu s možností přikoupit vinné párování. O to se postará Martin Kleveta, head sommelier v restauraci Alain Ducasse at The Dorchester se třemi michelinskými hvězdami.

 

Zkouška sirén v květnu
01. 05. 2024
UM

Zkouška sirén v květnu

Středa 01. 05. 2024 17.00—23.00
Pop-up kreativních šéfkuchařů Ambiente každou první středu v měsíci od 17 hodin. Pravidelná ochutnávka chystaných jídel. Uvolněná atmosféra. Kamarádské ceny. Jste zváni!
Buďte na značkách, rezervace nebereme. Těšíme se na vás! 🫶🏻
Langoš Fry Day v Bufetu 🤩
06. 06. 2024
Bufet

Langoš Fry Day v Bufetu 🤩

Čtvrtek 06. 06. 2024 15.00—21.00

Oblíbené duo Jirka Horák a Tomáš Valkovič alias Langoš Fry Day dorazí na konci dubna do karlínského Bufetu. Těstě se na super langoše.

 

Brzy prozradíme více informací!